Många frågor från kommande och nuvarande medlemmar om varför vår förening har valt Workplace som vår digitala plattform. En kort sammanställning.


Workplace är utvecklat av företaget som ligger bakom Facebook, Meta Inc, USA, Kalifornien. Detta innebär att användargränssnittet är snarlikt Facebook, vilket många av våra medlemmar är anslutna till. Här upphör likheten. Workplace är utvecklat som ett kommunikationsnav för företag och större organisationer. Workplace är en sluten plattform där ingen äger tillträde som inte fått inbjudan från en administratör. Helt befriat från reklam och larviga tävlingar som tyvärr Facebook är fullt av. Workplace är en betaltjänt, för närvarande ca SEK 40.- per medlem och månad. Som ideell förening har vi ansökt, och fått tillträde till denna plattform utan kostnad.

Oberoende
Workplace Advance är helt oberoende av vilken dator, eller webbläsare du använder. PC, Mac med en installerad webbläsare typ Safari, Microsoft Edge, Google Chrome, FireFox mm. Under förutsättning att webbläsaren är uppdaterad med grundinställningar. Appar finns för mobila enheter. Oavsett vad du har för typ av smart mobil eller surfplatta.


Håller ihop vår förening

Workplace är ett kommunikationsverktyg som ansluter alla i vår förening, oavsett var du bor. Använd bekanta funktioner som grupper, chatt, rum och direktsändning för att få medlemmar att prata, utbyta erfarenheter och trivas tillsammans.

   

 Alla medlemmar är anslutna

Tänk dig Facebook Messenger men för vår förening. Workplace Chat är perfekt för snabba text-, röst- eller videosamtal. Kontakta någon medlem i vår förening och lägg till lite personlighet i din chatt med GIF, klistermärken, emojis eller en ikonisk tummen upp.

   

Engagera alla

En viktig del är att ge våra medlemmar en möjlighet att hitta gemensamma grunder utanför vardagen. Skapa grupper för att främja olika intressen och utbyta egna erfarenheter. Även vi IT-intresserade medlemmar har fritidsintressen som för oss samman. Kan vara golf, matlagning, resor, olika kulturella intressen med mera.

 

   

Kurser

Kurser i en riktig kurslokal är naturligtvis att föredra. Närheten till övriga kursdeltagare och handledaren ger de bästa förutsättningar för inlärning. Allt fler, utanför GBG-regionen, ansluter sig till vår förening.

Utbildningsmodulen i Workplace ger oss riktigt goda möjligheter till distansutbildning. Till och med kan det vara så att denna form av utbildning ligger några snäpp högre än utbildning i en kurslokal. Kursmaterial och övningsuppgifter ligger kvar även när kurstiden är slut. Jobba i din egen takt när som helst på dygnet. Repetera i lugn och ro.

   

Månadsmöten (Webinar)

En viktig del av föreningens verksamhet är information till medlemmar över vad som händer i vår värld av digital kommunikation. När fysiska sammankomster är riskfyllda flyttar vi över mötena till vår digitala plattform.

Även fysiska månadsmöten kan direktsändas till gruppen Webinar. Det enda som behövs är en smart mobil och någon form av stativ. Perfekt för medlemmar boende utanför GBG-området. Eller för medlemmar som av olika anledningar inte kan ta sig till våra lokaler

 

Några välkända organisationer som använder Workplace som digital plattform