Den 7 december var det dags för föreningens handledare att träffas. Summera årets kurser samt planera kursprogrammet för våren 2024. Hösten 2023 bokade våra medlemmar lite mer än 100 kursplatser fördelade på ett tjugotal kurser. Flera av kurserna fick köras i repris för att tillgodose våra medlemmars behov av kunskap inom vår genre. 

En tydlig uppgående trend är kurser i våra smarta mobiler. Behov att lära sig mer om den egna "luren". Ta bättre bilder, hantera appar och inställningar. Det verkar som om våra kursdatorer har tjänat ut sin roll. Mobila enheter tar allt större utrymme. Förvisso är kurserna "Microsoft 365" och "Lär känna din webbläsare" populära, men här tar kursdeltagarna med sig sina egna Laptop´s.

Hur skall då kommande kursprogram se ut! Som IT-förening måste vi ligga i fas med IT-utvecklingen och inte hamna i gamla spår. Artificiell intelligens (AI) ser man lite var stans i våra medier. Skall vi ha kurser i AI, eller skall AI fortsätta att vara ett återkommande tema för våra månadsmöten. Hur skall en kurs i AI utformas? Något som vi alla är medvetna om är att inom AI går det fort. Det kan hända mycket under tiden mellan planering och kursdag. 

Sedan tidigare är vi medvetna om att våra kurser fyller även en social funktion. Förutom ett meningsfullt kursinnehåll är trivselfaktorn en viktig del av kursdagen. Träffas, byta erfarenheter, allmänt snack om nyheter i våra smarta mobiler. Sist men inte minst! Den gemensamma fikastunden.

Några förändringar
Tidigare har vi haft 2 kurskategorier, grundkurs och fortsättning. Detta har skapat en viss osäkerhet i valet av kurs. Från och med nästa år finns alla kurserna publicerade i en och samma kategori. Varje enskild kurs får en tydligare kursbeskrivning. De två endagskurserna iPhone Grund och Android Grund görs om till kurser om två tillfällen. Flera kursdeltagare har uttryckt önskemål om att endagskurs i dessa två speciella ämnen om våra mobila enheter har varit alldeles för korta. Förutom rikligare kursinnehåll passar vi på att döpa om dessa två kurser till:

Nytt bokningssystem
Vår ordförande Anders presenterade ett nytt bokningssytem för kurser och månadsmöten. Enklare att administrera och enklare för våra medlemmar att genomföra en kursbokning. Men framför allt mer tillförlitligt och säkrare. Inte nog med det! Förutom kursbetalning via Swish kommer möjlighet till kortbetalning. Dessutom bekräftelse genom SMS direkt till mobilen.

Idéer och tankar bollades fram och tillbaka. När mötet var slut hade våra handledare kommit överens om ett riktigt bra och kraftfullt program för våren 2024. Mycket återstår. Kursinnehåll och förkunskaper behöver finslipas, samt schemaläggas.

Så som läget ser ut idag, god ekonomi och handledare som ställer upp och delar med sig av sina erfarenheter helt ideellt, saknar vår förening anledning att höja kursavgiften. 

Mer information om vårens kurser och vårt nya bokningssystem kommer efter hand. Främst på föreningens digitala kanal Workplace.