Efter ett effektivt och korrekt årsmöte följde en välförtjänt kaffepaus innan resten av mötestiden ägnades åt en genomgång av "nytto-Appar".

Inför mötesdeltagarna förevisade Anders Johansson först larm-Appen: 112 som fungerar utifrån din position. Aktuella larmhändelser i ditt närområde samt viktiga meddelanden till allmänheten visas i displayen. Viktiga telefonnummer angående olyckor, till polisen för icke akuta händelser och kriser samt till sjukvårdsrådgivning kan snabbt nås i den nedre listen.

Telefonnumret till sjukvårdsrådgivningen är 1177 och hemsideadressen är www.1177.se där du får välja din region och kan chatta med roboten "Liv". Vid inloggning med Bank-Id kommer din listade vårdcentral upp och du kan via e-tjänsten se dina bokade tider, förnya recept och begära intyg för att nämna några snabbval.

Apparna: Runceeper och stegräknare är användbara för alla människor från elitlöparen till vandraren och du kan rita upp din gångväg i förväg med "Min Karta" eller söka på Google Maps. Som stöd för kalorijägaren finns "Fat Secret" där du för journal på hur mycket du äter per dag för att få en personlig kaloriplan på vald nivå.

Daily workout Apps ger dig förslag på lämpliga rörelseövningar. Om du lider av Artros rekommenderas Appen "Jointacademy" som ger digitala behandlingstips och lättare rörelseövningar i mobilen med möjlighet till uppföljning av fysioterapeut.

Via SVT-Play kan du till exempel hemmagympa i 20-minutersavsnitt med stöd och hjälp av Sofia. På You-Tube finns "Seniorträning hemma" med anpassade övningar för äldre.

I egenskap av van nytto-Appare och motionär samt gymkort-innehavare kan undertecknad intyga att den bästa träningen är den som överhuvudtaget blir av.