Intresset för 2023 års första månadsmöte för vår förening var på topp hos de 60-tal seniorer som räddat sig undan det Göteborska ruskvädret utanför samlingssalen i Högsbo.

Christer öppnar mötet i positiv anda inför årets utmaningar med en liten historisk återblick över de senaste tolv årens utveckling. Vår nyrenoverade kurslokal "Beda" på Marklandsgatan har fått ersätta lokaler på Nordengården och Falkgatan efter att ha tagit sin början på Chalmers för ett drygt decennium sedan. Vår välmående IT-förening räknar i år in 640 medlemmar och har lyckats behålla sin blygsamma årsavgift på 150 kr (+gratis Office 365 om du vill) även detta år. Förra årets framgångsrika monter på Seniormässan kommer även detta år behöva sin bemanning infor mässan den 14-15 och 16-stonde mars.

Vår samlingssal på Bancogatan håller under våren sina månadsmöten på onsdagar och kan förhoppningsvis genom intresseväckande teman inspirera nya handledare att ansluta till dagens femton personer starka gäng. Vår arbetsplattform Workplace kräver särskild inloggning till skillnad från hemsidan där du kommer in automatiskt om du har angett även de sista fyra siffrorna i personnumret. 

Anders Johansson tog sedan över scenen med intressant information om utbildning och lärande i vår förening. Huvudsyftet är att få igång nyfikenheten och lärandet beträffande användning av moderna IT-verktyg för 55+personer som kanske tidigare varit tveksamma inför krångel och svårigheter. Därför inbjuder vi till ett gemensamt lärande där personer som snabbt lär sig grunderna i den positiv andan för att i nästa steg kunna gå in i kursverksamheten som assisterande handledare. Det poängterades särskilt att använda sig av vår support i kurslokalen "Beda" på fredagar om du har ytterligare frågeställningar om telefoner och datorer av skilda slag.

Nästa ämne berörde vår kursverksamhet i "Beda" med personlig verksamhet måndagar till torsdagar 09:30 till 12:30 i grund, påbyggnads och repetitions-utförande(endags, tvådagars och tredagars) beträffade både telefoner, plattor och datorer för olika operativsystem. Kurer på distans finns också i första hand för windovs-11 operativsystem. Själutbildningsmöjligheter finns även det på ITSPLAY. De fysiska kurserna i "Beda" kan ha högst 6 st deltagare+ en handledare och en eller två medhjälpare. Tag del av vårt kursutbud på hemsidan och glöm ej att personnummer komplett med de sista fyra siffrorna är nödvändigt vid bokning.

På hemsidan där vårt kursutbud är synligt vill vi slå ett extra slag för kurserna: Win 10 grund, Intro Win 11 ( på distans), lär känna din webbläsare, Trafiken idag, påbyggnad arbeta och spara i Google Molnet, Microsoft 365, Facebook, Surfplatta Ipad och Workplace.

Som en fin avslutningsknorr på sitt anförande slog Anders ett slag för Apparna: "Matkollen" och "Trafiken.nu"

Ett par fullspäckade timmar går snabbt men den välbehövliga fikapausen i halvtid får stora applåder. Eftersom vår mötesdag är flyttad från tisdag till onsdag flaggar "fikagruppen" för att den kan behöva förstärkning i förlängningen.

Efter att detta fullspäckade januari-möte var avslutat var det bara att återgå till det ruggiga Göteborgsvädret som härskade på utsidan.