Till årets sista medlemsmöte i Högsbo hade borden placerats i lite mysigare grupper och församlingshemmet hade smyckats med julgran så här i början av andra adventsveckan.

Christer hälsade alla välkomna och informerade om vårens seniormässa i mars månad och där föreningen skall försöka att återupprepa förra årets succéframträdande. Innan mötet startade upp fick deltagarna informationen att de 370 medlemmar som tillförts genom Högsbo bostadsförening fortsatt är med oss i IT-seniorernas skara.

Scenen lämnades över till Anders Johansson med intressant information om böcker, tidningar och filmer som finns tillgängligt på nätet. Genom handuppräckning stod det klart att de flesta i lokalen föredrog att läsa tidningar på nätet gentemot pappersformatet. Med GP.se som exempel till en kostnad runt 250 kr per månad stod papperstidningen för en årskostnad på 5000:- ca 40% dyrare.

SVT Appen som finns på SVT.se erbjuder "gratis" nyhetsförmedling både lokalt och nationellt. Magasin på nätet kan med fördel läsas på "Bonnier-Vipe". "Readly" är ett annat alternativ för läsning av magasin för nedladdning eller genom strömning. Böcker i Handen eller på nätet är en möjlighet efter personlig smak. Adlibris och Storytel är två stora aktörer på nätet för E-böcker (läs-appar) samt Ljudböcker (läsplattor). Nexstory erbjuder liksom de flesta andra e-läsning gratis första månaden därefter 140-170 kronor i månaden därefter - men även familjeabonnemang.

En efterlängtad och uppskattad kaffepaus utlöste många glada konversationer vid borden som med sina fyrkantsformationer gjorde att alla var vända mot varandra vilket också underlättade hörbarheten i det muntra sorlet.

Filmtjänster på nätet är många med kända exempel som Netflix, Viaplay och "nyheten" Disney-kanalen till månadskostnad. Om du kan tolerera reklamavbrott kan YouTube avnjutas gratis.

Bibliotekets tjänster för läsning och för cineaster är gratis om du har lånekort och har koll på din pin-kod. Papperstidningar kan givetvis läsas på biblioteket utan kostnad men även på nätet genom www.pressreader.com om du loggar in på ditt bibliotek och aktiverar "Hot-Spot" funktionen. Då kan du till exempel läsa GPs nätupplaga genom bibliotekets försorg även om korsordsfantasten saknar möjlighet till lösning i detta läge. Tidningar som du får fram på annat språk än svenska kan via en smart översättningsfunktion förvandlas till svenska på ett ögonblick.

Biblioteken erbjuder även filmutlåning, språkkurser (minst 140 olika språk) samt kostnadsfri musiktjänst med funktionen "Naxos" som oftast uppskattas av jazzvänner och av dig som älskar att lyssna till klassisk musik.

Mötet avslutades därefter och vi kunde önska varandra God Jul och Gott Nytt År.