Månadsmötet som var det sista innan sommaruppehållet hade lockat 50 st deltagare till samlingslokalen på Bancogatan

Christer öppnade mötet och gav de senaste nyheterna för vår förening:

Vår kurslokal "Beda" kommer att vara totalrenoverad med uppgraderat nätverk inför hösten. 2 st datorer som är Win 11-klara finns på supporten. Föreningen har 90 st licenser Microsoft 365 Business, förutom de som redan delats ut till våra medlemmar. Microsoft har lovat oss ytterligare 250 licenser som finns i en pott. Stort tack Microsoft för att ni stödjer vår förening och förstår innebörden med vår verksamhet, Kurs i Microsoft 365 finns inplanerat till hösten. Ola och Thomas kommer att ha MAC-support varje fredag

Med dessa spännande nyheter lämnades scenen över till Eva Wieselgren som under många år fungerat Som journalist hos GP- med teknik och trender som sitt specialområde. 

Vi fick veta om att som komplement till pekskärmen på vår smartphone finns numera utmärkta möjligheter till röststyrning. På Androida telefoner finns förutom google-sökning även Bixby-assistenten, för IPhone heter motsvarande Siri. När du skall  skriva ett meddelande och aktiverar tangentbordet finns det även en mikrofonsymbol synlig, om den används omvandlas dit tal till text.

Kartfunktionerna i mobilen i kombination med GPS- har förbättrats genom användning av Lantmäteriets kartor.

SOS-Appen rekommenderas för din telefon. Där kan du sända nödsamtal och din position ges direkt till Larmcentralen. Du kan även sända dig position till annan mottagare än SOS-alarm.

Den välkända Bank-ID funktionen kan kompletteras med Freja- E legitimation för myndighetskontakter dock fungerar den inte hos din bank.

Appen Krisinformation fungerar bra som instrument för olika nöd/larm tillfällen i civilsamhället.

Biblioteket har sin bokutlåning via Libby, filmuthyrning går utmärkt via Cineasterna. UR-Play har många intressanta program och flera poddar.

Ord-spel på Wordle eller ordig.se är kul utmaningar. "Gissa låten"  är en trevlig utmaning på www. hearlde. app och att känna igen olika fågel-läten går bra på jordbruksverkets Lärkkvitter.

Eva avslutade sitt informativa och engagerande framträdande genom att rekommendera Tvåstegs certifiering på ditt Facebook-konto.

Mötet avslutades efter denna trevliga sammankomst i Högsbo och sommaren står nu för dörren för oss IT-seniorer.