Föreningsmöte - Tänk säkert
Mer än femtio medlemmar deltog i dagens digitala möte, eller webinar som det nuförtiden kallas. Som digital plattform använder vi oss av Zoom Video Webinar. Inbjuden gästföreläsare var Charlott Falk, konsumentrådgivare i Kungsbacka kommun.

Föreningens ordförande Christer Björstad inledde mötet med välkomsthälsning. Berättade kort om de digitala tjänster som möjliggör att vi som förening kan, trots besvärliga tider, ligga i framkanten som IT-förening. Christer slog även ett slag för vårt medlemserbjudande Office365 Enterprise. Hela Officepaketet som molntjänst från Microsoft som våra medlemmar kan ansluta sig till.

Charlotte Falk tog över taktpinnen och informerade rakt och tydligt om bland annat konsumentskydd, ID-kapning, obehöriga och behöriga transaktioner, nätförsäljning och telefonförsäljning. Ämnen som verkligen berör oss alla. Fällorna är många och luriga. Det gäller att se upp. Charlott gav oss värdefulla råd, varvat med exempel från sin profession som konsumentrådgivare.

 

Föreläsningen varade ca 1 timma och en kvart. Ett stort tack till vår gästföreläsare Charlott Falk. Vågar vi hoppas på en uppföljning någon gång nästa år!

Tekniken med webinar fungerade bra. Visst är det så att en bra internetuppkoppling är a och o. Fungerande högtalare är en självklarhet. 

Anmälan till våra webinar görs som vanligt på vår hemsida. I menyn "FÖRENINGSMÖTEN". En bekräftelse på anmälan kommer direkt med e-post. Dagen innan mötet fick alla våra anmälda medlemmar e-post med en klickbar länk för att ansluta till mötet.

Föreläsningen i sin helhet finns på föreningens Workplace, i gruppen "Allmänt". Länk till Allmänt klicka här >>