För att nå alla våra medlemmar med information genom digitala möten har vår förening nu utökat dessa möjligheter med Zoom Video Webinar.

Vi saknar flera av våra medlemmar på föreningen digitala nav, Workplace. Med Zoom Webinar är målet att vi skall kunna nå alla medlemmar med aktuell IT-information. Ungefär som workplace men utan inloggning. Zoom Webinar är en webbaserad presentation/seminarie som gör det möjligt för dig som deltagare att sitta framför den egen dator och lyssna och se en presentation.

Enkelt och bekvämt!
Du bokar dig som vanligt på vår hemsida om du vill delta i ett informationsmöte. Dagen innan föreläsningen får du som deltagare ett e-mail med en klickbar länk. Kicka på länken så ansluts du automatiskt till mötet. Du och andra som anmält sig kommer att se föreläsaren i bild, eller ”skärmdelning”, eller kanske en PowerPoint-presentation samt höra föreläsarens röst i högtalarna på din dator eller via din mobila enhet (smart mobil eller surfplatta).

För att höra vad som sägs behöver du ha en högtalare på datorn, vilket de allra flesta datorer har. Det går också bra att använda ett headset. Om föreläsare tillåter kan du när som helst ställa frågor under föreläsningen genom att skriva din fråga i chattrutan. Din internetanslutning bör vara av god kvalité. Problem kan uppstå vid exempelvis uppkoppling via trådlöst nätverk/mobiltelefon med långsam hastighet.

Webinarierna är gratis för våra medlemmar. Du behöver inte ladda hem något program – verktyget är helt webbaserat. Den som önskar kan ladda ner och installera en liten programvara till sin dator. Kallas populärt för Client. Det är viktigt att anmäla sig i förväg för att säkert få en plats. Vår version av Zoom Webinar har plats för 100 deltagare samtidigt. Om det finns behov går det enkelt att öka. Nästa steg är max 500 deltagare.

Flertalet av våra webinar pågår runt en timma och inleds med presentationer från talarna. Det är bara talarna och moderatorn som hörs och syns i bild. Som deltagare finns du inte med i bild. Du väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara lyssna och se på föreläsarnas presentation. Möjighet till chatt finns som funktion. Om denna funktion kall aktiveras bestämmer föreläsaren.

Information om kommande webinar
På vår hemsida finns information om föreningens möten. Fysiska möten såväl som webinar, finns i menyn "FÖRENINGSMÖTEN". Brukligt är att även våra nyhetsbrev innehåller information om kommande föreningsmöten. I god tid innan ett Webinar får varje anmäld medlem till sin e-post ett meddelande med en länk för att ansluta till mötet.
Anmälan till föreningens möten görs på vår hemsida. Klicka här >>

Delta i ett webinar är det en fördel

  • Att ladda ner och installera en programvara (klient) till din dator. Klicka här >>
  • Att ladda ner appen zoom (Android och iOS) om du föredrar att ta del av ett webinar med din mobila enhet