Våra distanskurser hålls på Workplace, är schemalagda och följer Folkuniversitets regelverk för studiecirklar. Vi har satt ett pris på SEK 100.- för en distanskurs som är på tre tillfällen (9 lektionstimmar). Fördelen med kurs på Workplace är flera. Bland annat att du som kursdeltagare kan repetera kursmoment i lugn och ro, när som helst på dygnet. Även ett bra tag efter att kursen är avslutad. Handledaren finns tillgänglig via chatt under själva kurstiden som normalt är under en förmiddag 09:30 till 12:00. Kurstider och kursinnehåll är något som handledaren själv beslutar om.

Distanskurser är på Workplace - Anmälan görs på vår hemsida
Kurserna på distans följer Workplace utbildningsmodul. En ”Enhet” på Workplace Utbildning är detsamma som en kursdag. I regel består en enhet/kursdag av:

  1. Kort introduktion ”LiveVideo". Instruktioner. Handledaren delar skärmbild för att tydliggöra ett visst moment. Fungerar även med en kort videosekvens
  2. Egna övningar/Träning. Viktigt att kursdeltageren verkligen tar dessa övningar på allvar
  3. Kursdeltagaren tränar i lung och ro i väntan på nästkommande kurstillfälle
  4. Ett kunskapstest kan avsluta kursen. Helt beroende på handledaren

Varje enskild kurs på distans (Workshop) har en egen grupp (Ex. Kurs - Säker Surf). Dessa grupper är enbart tillgänglig för de medlemmar som anmält sig till respektive kurs på vår hemsida.

Kurser i vår kurslokal
För närvarande är våra kurser i lokalen på Marklandsgatan inställda på grund av coronapandemin.

Gäller alla våra kurser
Vårt kursprogram finns presenterat på vår hemsida. Det är här kursbokning skall göras.

I samband med kursstart skickas kursdeltagarnas information, som namn, adress mm vidare till folkuniversitetet för registrering. Vid terminens slut får vår föreningen bidrag från Folkuniversitetet, baserat på antal redovisade studietimmar. För närvarande ca 40.-/studietimma.

Kicki Roiha
Kursansvarig - ITSeniorerna