Google Currents. Ett sätt att mötas

För den organisation/förening som har ett Google Suite konto
Currents blir tillgängligt för allmänheten den 6 juli 2020. För användare av Google+ uppgraderas upplevelsen till Currents för den registrerade domänen av G-Suite.

Efter stängningen av konsumentversionen av Google+ i april 2019 presenterade Google betalversionen av Currents. Nu när Currents blivit allmänt tillgängligt den 6 juli 2020, flyttas organisationens befintliga innehåll på Google+ automatiskt över till Currents. Det kan ta upp till fem dagar innan Currents har implementerats på den nya plattformen. Det blir inga avbrott för användarna under övergången. Den nya Currents-mobilappen ersätter mobilapparna för Google+ iOS och Android, som inte längre kommer att stödjas. Efter den 6 juli 2020 går det inte att välja bort Currents eller återgå till Google+.

Googlge Currents aktiveras för Google Suit-abonnenter den 15 juni
Google Meet aktiveras automatiskt för organisationen från och med den 15 juni. Det innebär att alla i organisationen kan skapa och gå med i Meet-videomöten.

I Google Currents kommer organisationer, företag och andra G Suite-medlemmar kunna chatta med varandra om projekt och annat som har med det aktuella företaget/organisationen att göra. Google Currents lanseras nu i en betaversion och G Suite-kunder kan anmäla sitt intresse av att använda detta. Inlägg från G Suite-kunder på Google+ kommer automatiskt att flyttas över till respektive företags Google Currents-instans.

Sedan flera år har vår förening ett Google Suite-konto. Vi bevakar utvecklingen med Google Current. Förvisso har vi funnit Workplace Advance som vårt kommunikationsnav. Workplace är, i sin likhet med Facebook, enklare att komma igång för våra medlemmar. Detta innebär naturligtvis inte att vi helt utesluter Google Currents. Kan kanske vara en mötesplats för grupper av medlemmar som behöver ytterligare en plats för digitala möten.

Tre digitala plattformat
Som IT-förening kan vi erbjuda våra medlemmar tre digitala plattformar för möten, chatt, videokonferenser och mycket mer. Från de tre världsledande företagen. Föreningens huvudplattform är Workplace Advance

 Facebook

Google

Microsoft