Nya webbläsaren från Microsoft är Edge. En riktigt trevlig bekantskap. Ren och med ett snyggt utseende. Nya Edge bygger på samma kärna (motor) som Google Chrome. Kärnan heter Chromium.

Microsoft Edge kallas även för Chromium Edge. Microsoft har fokuserat sin webbläsare på personlig integritet, något som Google kanske inte direkt gjort sig kända för på sistone. 

Det bästa betyg man kan tänkas ge en webbläsare är att man inte tänker på att man använder den, och så har det varit med Chromium Edge. Man kan anpassat utseendet på startskärmen är ett nytt sätt att ge dig som användare flera möjligheter. Du kan få den där Microsoftiga upplevelsen om du vill, eller så förenklar du det hela bäst du kan. Från stor bakgrundsbild och senaste nyheterna, till bara Microsoft-loggan och ett sökfält.

Ladda ner och installera Edge
Det är enkelt att ladda ner och installera Nya Edge. Vid installationen förs dina tidigare sparade lösenord, webbhistorik mm över på ett smidigt sätt. En glädjande nyhet är att Edge finns även för oss som använder Mac OS.

Nya Edge finns för

  • Windows 10
  • Windows 8 och 8.1
  • Mac OS
  • Android

Länk till Microsoft för nedladdning. Klicka här >>. (öppnas i ny flik)