Swish som betalningsmetod

Betaltjänsten Swish lanserades i slutet av 2012 och har sedan dess fortsatt att växa stadigt med över 100 000 nya användare varje månad. När Swish nu når 5 miljoner användare (november 2017) innebär det att mer än halva Sveriges befolkning har appen installerad på sina telefoner. Det är inte bara antalet användare av Swish som har fortsatt att öka, utan även frekvensen på betalningar och summorna som swishas.

När Riksbanken undersökte svenskarnas betalningsvanor uppgav 61% av Sveriges hushåll att de har tillgång till Swish, och 52% att de använt appen den senaste månaden, mer än hälften alltså! Under året som gått har Swish, som är ett samarbete mellan Sveriges sex största banker, synts mycket såväl på hemmaplan som internationellt. Att tjänsten är både populär bland användarna och unik i världen visade sig bland annat när swisha fick plats på årets nyordslista, och att Swish röstades fram till svenskarnas mest uppskattade digitala varumärke

ITSeniorerna och Swish
Det senaste året har allt fler medlemmar framfört som önskemål att få betala medlemsmöten, fikaavgift med mera med just Swish. I samband med senaste månadsmötet frågade vår ordförande hur många av deltagarna som hade Swish. En snabb beräkning gav vid handen att cirka tre fjärdedelar använder Swish som betalningsmetod. Glädjande nog fattade styrelsen beslut att även vår förening skall ge våra medlemmar denna möjlighet till betalningsmetod.

  • Swish - medlems/månadsmöten
  • Swish - fikaavgift vid kurser och fredagssupport
  • Swish - kursavgift
  • Swish - medlemsavgift

 Föreningens Swishnummer för samtliga aktiviteter: 123 489 1149

 

VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG

  • Bank-ID är en personlig säkerhetstjänst som aldrig ska lämnas ut till någon.
  • Banken ringer aldrig sina kunder för att få dem att genomföra transaktioner på detta sätt.
  • Swishöverföringar sker inte heller på bankens uppmaning.