Logga in  \/ 
x
eller
x
Medlemsanmälan
x

Facebook - Marknadsplats

Facebook har nu lanserat sin köp- och säljavdelning Marknadsplats i Sverige.

Kommer Marketplace att slakta Blocket och andra köp- och säljsidor på nätet? När det gäller kameror och objektiv så finns det en stor begagnatmarknad. Nuvarande nätsidor som erbjuder köp- och sälj drabbas för jämnan av fejkade profiler med lurade person som resultat, något som visat sig vara svårt att stävja både på Tradera, Blocket och andra fotosajter med köp och sälj.

Enligt Facebook minskar risken för att du ska bli lurad på Facebook Marketplace. Genom att undersöka säljarens eller köparens profil – hur länge denne varit medlem och aktiv, och vad denne avslöjar av sig själv och om ni har några gemensamma vänner – kan du lättare dra en slutsats om denna person faktiskt är en verklig person.

Detta är lättare att se än hos en profil som skapats i ett forum eller på en nätsida genom att ange en fejkad epost-adress och sedan kunna aktivera sitt konto och lägga upp sin annons.

Flera fördelar

Förutom fördelen att kunna lära känna den man handlar av så finns även möjligheten att sortera prylarna geografiskt, med justerbart avstånd från där du är (eller helt annat område), sortera efter pris och kategori. Annonseringen är dessutom gratis.

Att lägga upp en annons är lätt, du kan ta en bild med din smartphone och lägga till text, samt var prylen befinner sig. Är du köpare kan du kontakta säljaren via en meddelande funktion.

En fördel är att det är du som sköter hela köpet eller försäljningen, vilket innebär att du får ta kontakt med den du handlar med och komma överens om hur ni ska göra med betalning, något som inte tillåts på alla köp- och säljsajter.

Facebook Marknadsplats finns med i de senaste uppdatering av appar. Se längst ner i appen och leta efter marknadsikonen. Se bild.

Vad jag kan se är det förhållandevis enkelt att göra inställningar och botanisera i Facebook - Marknadsplats. De olika kategorierna som ligger i överkanten är överskådliga. Plötsligt har Facebook fått ett lyft. Kan detta vara blocketdödaren?

 

ITSeniorerna i Göteborg. Mobil: 0705-206 809

Marklandsgatan 49  414 77 GÖTEBORG