Siri - Apple

den . Träffar: 346

Alla som har en iPhone, Macdator eller iPad vet vad Siri är för något. Ändå finns det många av oss som är dåliga på att nyttja Siris alla möjligheter.

Siri är en virtuell assistent som är en del av Apple Inc.s och finns på Apple-enheterna. Assistenten använder röstfrågor och ett naturligt språk som användargränssnitt, för att svara på frågor, göra rekommendationer och utföra åtgärder och förfrågningar till en uppsättning internettjänster.

Be Siri att skicka ett meddelande på din iPhone, spela dina tv-programfavoriter på din Apple TV eller starta ett träningspass på din Apple Watch. Vad du än vill göra kan Siri göra det åt dig, på alla dina Apple-enheter. Du behöver bara be om det.

Speciellt för oss lite äldre är Siri ett suveränt hjälpmedel. Svårt med tangenterna vid SMS! Starta Siri och be henne skicka meddelandet.

Här är några sätt att prata med Siri.

Säg ”Hej Siri”
Säg bara ”Hej Siri” och sedan vad det är du vill göra. Till exempel kan du säga ”Hej Siri, hur är vädret idag?” Tryck ned och släpp knappen.

På iPhone X och senare trycker du ned sidoknappen i några ögonblick och säger sedan det du vill göra.

Om din enhet har en hemknapp trycker du ned den och säger vad det är du vill göra.

Tryck och håll ned knappen
Vill du göra en längre förfrågan? På iPhone X och senare trycker du och håller ned sidoknappen medan du säger det du vill göra. Siri slutar lyssna när du släpper sidoknappen.

Om din enhet har en hemknapp trycker du och håller ned den medan du säger det du vill göra.

På AirPods, headset och i bilen
Om du har på dig dina AirPods kan du dubbeltrycka utanpå någon av dem, vänta tills det piper och göra din förfrågan. Med AirPods (2:a generationen) kan du också säga ”Hej Siri”.

På andra headset eller Bluetooth-enheter håller du ned mittenknappen eller samtalsknappen tills det piper och sedan gör du din förfrågan.

Om ditt fordon har stöd för CarPlay eller Siri Eyes Freehåller du knappen för röstkommando på ratten intryckt och säger sedan till Siri vad du vill ha.

På Apple Watch
Här är några sätt att prata med Siri på din Apple Watch.

Säg ”Hej Siri”. Titta på din Apple Watch eller tryck på skärmen. När den vaknar säger du ”Hej Siri” och sedan vad det är du vill göra.

Google/Androids motsvarighet till Siri heter kort och gott Assistent. Läs mer om Google Assistent klicka här >>

 

Tags: Apple