Alla dessa appar

den . Träffar: 366

Det finns idag en uppsjö av appar. Drygt 4-5 miljoner appar i App Store och Google Play. Det finns appar för egentligen alla ändamål. Hälsa, mattips, dagbok, medicin, akutläkare, apotek, sport med mera. Självklart våra vanligaste appar såsom e-post och kalender. Hur skall vi vanliga mobilanvändare veta vad vi skall välja? En del appar är gratis. Andra kostar från några kronor och uppåt. Gratisapparna har i regel en viss begränsning. Eller kopplat till reklam. Flera appar finns i fler än en version. Till exempel. En gratis och en Pro-version.

Du vet väl att du kan ångra ett köp av en app och få pengarna tillbaka – utan att behöva svara på några frågor. Här hittar du instruktioner för App Store och Google Play.

Ångra dig – Apple App Store
I App Store har du 14 dagars ångerrätt. Dessa 14 dagar gäller från och med att du får ett kvitto om att du köpt en app. I kvittot, som skickas till din e-postadress, finns för respektive app länken ”Rapportera problem”. Det är denna länk du använder när du vill ångra dig. Hittar du inte kvittot kan du även gå direkt till adressen reportaproblem.apple.com. När du loggat in väljer du ”Jag vill ångra köpet” och klickar sedan på knappen ”Ångra köp”.

Du kan göra detta antingen på en iPhone, iPad eller en dator med en webbläsare.

Ångra dig – Google Play
Även Google erbjuder ångerrätt på appar. Enligt Google går man med på att avstå från den lagstadgade ångerrätten när appen laddas ner direkt till enheten. Ångerrätten finns dock där ändå, men är förhållandevis kort, två timmar.

Du kan ångra direkt i Google Play-appen genom att gå till ”Mitt konto” i menyn. Om ångertiden inte gått ut finns det bredvid appens namn en knapp som heter ”Återbetalning”. Tryck på den så återbetalas köpet och appen avinstalleras. Du får även en bekräftelse till din e-postadress.

Mitt tips!

  • Innan du laddar ner en app se efter när den senast blev uppdaterad. En app som inte uppdaterats under de senaste tolv månaderna skall man nog se upp med.
  • Läs gärna recensionerna.

Men framför allt! Tips och råd från vänner och medlemmar kan vara värdefulla.