Twitter - INTRO

Handledare: Sven-Inge Hägnemo
Kursstart: 2019-11-18
Platser kvar: 9

Pris: Kr 100.-

* Rekommenderade förkunskaper:

Testa dina IT-kunskaper. Klicka här >>

- +

I denna endagskurs skapar vi ett eget Twitter-konto. Har du redan ett Twitter-konto sedan tidigare men känner att du inte riktigt har kommit igång. Är du välkommen.

Vi går igenom

  • Grundinställningar
  • Gör vår Twittersida lite mer personlig med personbild och bakgrundsbild
  • Söker efter könda och okända personer vi vill följa
  • Gör inlägg samt redigera tidigare gjorda inlägg. Jo man kan faktiskt ånga sig! Tur för många politiker.
  • "Gilla" och kommenterar

I samtliga sociala medier används ett webbläsare typ Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari och liknande. För att tillgodogöra dig denna kursen måste du kunna hantera den webbläsare som du vanligtvis använder. 


Detta tecken omedelbart åtföljt av användarens Twitter-namn används för att referera till andra personer. När du använder detta tecken ser personen som omnämns det i sitt Twitterkonto.

Detta är en hashtag. Det används för att märka upp meddelanden och gör det enklare att söka inom specifica områden. Exempel-meddelande:  Hur fungerar #Twitter? Kan någon skicka en länk? #Fråga 
d 
Om du skriver d och ett blanksteg följt av Twitter-användarnamn så kan du skicka direktmeddelanden till personen. Viktigt: Du kan bara skicka direktmeddelanden till personer som följer dig själv.

RT 
Detta betyder Re-Tweet och att du repeterar något som någon annan sagt. Det hör till god ton att ange vem som står för ursprungsmeddelandet. (@)

Kursfakta
Medhjälpare: Christer Björstad
Sammankomster: 1
Tid: 09:30 - 12:00
Veckodag: Måndag

Våra lokaler är utrustade med hjärtstartare

 

Kurser i samarbete med

 

Göteborgs IT-Center för Seniorer