Ett händelserikt år

den . Träffar: 605

Detta verksamhetsår har varit något alldeles speciellt. Årsmötet beslutade att ändra namn på vår förening till ITSeniorerna i Göteborg. I folkmun ”ITSeniorerna”. Jag vågar nog påstå att detta var ett lyckokast. Att ha namnet ”seniornet” med i föreningsnamnet blev en belastning för oss.

Nya medlemmar
Under året har vi fått 67 nya medlemmar vilket jag hälsar speciellt välkomna till vår IT-förening. Det är min förhoppning att vår nytta med kurser, månadsmötet och support skall falla er på läppen. Det är min ambition att ingen medlem i vår IT-förening skall känna digitalt utanförskap.

Kurser
I vår värld av digital kommunikation, med ständig förändring, ställs det naturligtvis extra krav på ett föränderligt kursutbud. Kursinnehållet i en kurs på vårterminen, kan skilja sig under höstterminen. Det är våra duktiga handledare som följer med den digitala utvecklingen och anpassar kursinnehållet till ett uppdaterat gränssnitt.

Vårt medlemserbjudande - Office 365 E1
I samarbete med Microsoft erbjuder vi våra medlemmar hela Office365 som molnettjänst. Detta erbjudande vänder sig till medlemmar som verkligen har ett behov av ett kraftfullt kontorsprogram med ordbehandling, kalkyl mm. Ett sextiotal medlemmar har ”nappat” på erbjudandet.

Marknadsföring
Sedan två år använder vi Google sökord som ett medel att sprida kunskap om vår förening. Med sökord når vi rätt målgrupp utifrån geografi, demografi och intresse. Trycksaker i form av broschyr typ ”flyer” samt visitkort har vi tagit fram vilket som sprids av våra medlemmar.

Sedan hösten finns vi även på Facebook. Ett test med annonser på Facebook blev lyckat.

Hemsidan
Jag vågar nog påstå att vår hemsida, med ett modernt, databasorienterat gränssnitt saknar motstycke i föreningsvärlden. Allt annat bleknar i en jämförelse. Tack Thomas och Anders för allt jobb ni lägger ner.

Lokalfrågan
I och med att IOGT-NTO beslutat avveckla Nordengården har tyvärr fastighet och lokaler inte underhållits. Förfallet är påtagligt. Under hösten har vi letat efter ersättare. I första hand lokal för våra kurser. Efter tips från medlemmar har vi fastnat för en lämplig lokal på Marklandsgatan 51. Lokalen tillhör en bostadsrättsförening som just nu iordningställs för våra behov. Stort, rymligt, ljust i entréplan. Enkelt att nå med kommunala färdmedel. Självklart med pentry och bekväma sittutrymmen utöver kursplatserna.

Någon lämplig lokal för våra månadsmöten är ännu inte klart. Om du har något eget förslag, som du tror skulle passa, får du gärna kontakta mig.

Med dessa rader önskar jag dig en riktigt skön och behaglig jul och nyårshelg. Jag hoppas vi ses på månadsmötet tisdagen den 28 januari. Inbjudan kommer som vanligt i god tid innan.

Christer Björstad
Ordförande - ITSeniroerna