Frågor o svar om kursprogrammet

Utöka Minimera
 • Jag skulle gärna vilja hålla en kurs. Hur går jag tillväga?

  2018-10-15 4:10:41

  God idé! Du kan börja att meddela den i vår styrelse som är "Handledaransvarig". Då kommer du med på listan över handledare och får informationsmail. Samt inbjudan till handledarträffar.

  Nästa steg är:

  • Vara med en erfaren handledare på hennes/hans kurs
  • Gå igenom hur det funkar med datasal, vårt skåp och nycklar
  • Göra anmälan till Folkuniversitetet
  • Deltaga i våra handledarträffar
  • Skapa din egen kurs med bland annat kursinnehåll Du fyller i ett formulär.

  Det mesta av informationen finner du i vänstermenyn. Efter inloggning! Klicka här >>

  Hits :  29
 • Jag vet när min bokade kurs startar. Men när på dagen slutar vi?

  2017-07-2 6:12:54

  Information om våra kurstider finns på vår hemsida. När det gäller tider och dagar finns det under respektive kurs och fliken "Kursfakta". En liten blänkare om tider finns även i deltagarlistan.

  En cirkeldag omfattar i regel 3 studietimmar
  Kurs som startar 09:30 avslutas 12:00
  Kurs som startar 13:00 avslutas 15:30
  Avvikelse kan förekomma
  Hits :  41
 • Jag vet inte hur många tillfällen kursen är på.

  2017-07-6 6:31:52

  Först väljer du en kurskategori. Därefter klickar du på kursen. Eller på bilden. Då får du fram all information om just den kurs du är intresserad av. Underrubriken "Veckodag" kan du se hur många gånger kursen är på. Samt veckodag.

   

   

   

  Hits :  37
 • Jag vill boka en kurs men hur jag än klickar på knappen "Börja boka" händer inget

  2017-09-9 5:38:03

  Om du är lite uppmärksam så ser du en liten ruta du måste kryssa för, med texten "Minsta förkunskaper" (se bild). Det betyder egentligen att du måste godkänna handledarens krav på förkunskaper för att kunna tillgodogöra dig kursen.

   

  Hits :  30
 • Jag skall ut och resa. Kommer kursen tillbaka nästa år?

  2017-09-9 5:50:57

  Först vill jag påminna om att vi är en ideell förening. Inget studieförbund som drivs med massor av statliga medel (läs våra skattepengar). Sedan är det egentligen våra medlemmar tillsammans med handledarna som avgör vår förenings utbud av kurser. Har det varit en intressant grundkurs en termin, så kan det vara så att deltagarna tillsammans med handledaren, vill köra en fortsättning kommande termin. Sålunda finns det en risk att just denna kurs inte återkommer på ett tag.

  Det kan ju också hända att kursens handledare vill ut och resa, eller på annat sätt ta en "time out". Hittar vi ingen ersättare så är det inte mycket att göra åt. 

  Hits :  21
 • Kursstarten i kalendern stämmer inte med kursbekräftelsen. Vad är det som gäller?

  2018-03-10 10:55:17

  Tiderna som finns angivna i kursbekräftelsen och under respektive kurs är de som gäller. Kalendern kan vara missvisande om man har en annan tidszon inställd på sin dator. 

  Hits :  12
 • Var hittar jag hur många tillfällen en kurs är på?

  2018-07-18 3:38:49

  antal sammankomster eller kurstillfällen finns på flera ställen. Se bilden.

  Hits :  10
 • Hur sätter jag upp mig på väntelista?

  2017-06-6 4:35:05

  Är en kurs fullbokad kan systemet bevaka om det blir en plats ledig.
  När en kurs är fullbokad tänds en knapp och en länk vid respektive fullbokad kurs. Se bild. Där kan du själv klicka för att Bevaka om det blir en plats ledig.

  Efter att du har fått ett meddelande om "plats finns", måste du själv gå in och genomföra bokningen.

  Tyvärr händer det alltför ofta att listan innehåller felaktigt stavade e-postadresser. Då når naturligtvis inte systemets automatmail fram. hotmail har stavats hotnail etc. Min egna teori är att smarta mobiler och surfplattor används alltmer. Då kanske det kan vara lätt att mata in en felaktig bokstav. Eller att glasögonen inte sitter på näsan.

  OBS! Listan nollställs vid varje terminslut.

  Hits :  33
 • Jag är osäker på om jag har rätt förkunskaper

  2017-06-6 4:35:47

  Det är lätt hänt att hamna i fel kurs. Åtminstone utifrån sina egna förkunskaper. På kurssidan under ordförklaringar finns en tydlig beskrivning om förkunskaper. Klicka här >>

  Är du fortfarande osäker? Kontakta föreningens Support! Där får du goda råd. Du vet väl att vår Support är öppen varje fredag mellan 0900 och 1200.

  Hits :  40
 • Hur fungerar väntelistan?

  2017-06-6 4:36:15

  Vi kallar det för "Bevakning". Vid en avbokning får de som står på bevakning ett automatiskt mail om att det kommit in en avbokning och  en plats finns ledig. Får du ett mail att det finns plats innebär detta att du själv måste boka in dig på just denna cirkel.

  OBS! Bevakningarna nollställs vid varje terminslut.

  Hits :  25
 • Varför kan jag inte ringa in och boka en kurs?

  2017-06-6 4:36:52

  Vi är en ideell förening med begränsade resurser. Vi har inget kansli med anställda som kan svara på frågor och genomföra en cirkelbokning. Föreningens handledare och all administration runt vårt kursprogram sköts av medlemmar på ideell basis. 

  Men visst finns det hjälp. Ring vår administratör Thomas Bengtsson så hjälper han dig. Telefonnummret finns i vår medlemsmatrikel. Logga in först.

  Hits :  42
 • Kan det bli överbokningar?

  2017-06-6 4:37:42

  Nej! Däremot händer det att en medlem ber en handledare, eller någon i styrelsen av hon/han vill gå en viss kurs. Speciellt i samband med månadsmöten. När denna hjälpande hand kommer hem till sin dator visar det sig att just denna kurs är fullbokad. Lite trist!

  Hits :  24
 • Kan någon annan genomföra en bokning i mitt namn?

  2017-06-6 4:38:16

  Nixidixi! Det går inte. Önskar du hjälp med en kursbokning av en hjälpande medlem måste du i så fall lämna ut dina inloggningsuppgifter. Då först kan din hjälpande hand logga in i ditt namn och genomföra en bokning.

  Hits :  21
 • Försöker boka in mig på en kurs. Trots att det står att det finns plats kvar får jag meddelandet att jag ej kan boka mig.Varför?

  2017-06-6 4:39:02

  Troligen har du missat att logga in dig. Eftersom alla vårt kursprogram vänder sig enbart till våra medlemmar måste man vara inloggad för att kunna fullfölja en kursbokning.

  Hits :  26
 • Det står "under planering" på kurssidan. Hur länge planeras det egentligen?

  2017-06-6 4:39:46

  Inför en ny termin finns mycket som skall stämma innan bokningen öppnas.

  Handledarna träffas på en handledarträff och beslutar vilka kurser respektive handledare skall handleda. Samt tider.

  Kursadministratörerna skall schemalägga och skicka ut till handledarna för godkännande.

  Handledarna skall gå igenom beskrivningen av innehåll och förkunskaper, och eventuellt komplettera.

  Styrelsen skall sedan besluta när bokningen skall öppnas. Det måste tajmas med eventuell annons och terminens första månadsmöte.

  Parallellt arbetar systemansvarig med att lägga upp kursbeskrivningar och tider på vår hemsida. 

  Den observante besökaren kan se hur kursinnehåll och annan viktig information "växer fram" innan bokningen öppnas. 

  Hits :  22
 • Jag vill förhandsboka en kurs. Hur gör jag?

  2017-06-6 4:40:19

  Det går inte att förhandsboka eller reservera en plats innan bokningen öppnas för våra medlemmar. Vi har inte de resurser i vår ideella förening för att administrera ett sådant förfarande. Det hjälper inte att tala med handledaren typ "du kan väl greja en plats till mig i din kurs till nästa termin".

  Hits :  32
 • Hur avbokar jag en kurs?

  2017-06-6 4:41:54

  Avbokning skall ske senast tre dagar före första kurstillfället och vårt formulär för avbokning skall användas. För att komma formuläret klicka här >>.

  Om du har betalt din kurs och avbokar före kursstart får du ett tillgodohavande i form av en kod. Koden använder vid kommande cirkelbokning och anger den i ett speciellt fält som heter just "Tillgodohavande". Då minskas kursbeloppet med det belopp du har tillgodo.

  Skulle du ha ett större tillgodo än det nya kurspriset. Minskas ditt tillgodo med motsvarande belopp. Enkelt och smidigt för oss alla.

  Hits :  35
 • Hur fungerar listan med kursdeltagare?

  2017-06-6 4:42:25

  Denna lista har tillkommit på medlemmarnas begäran. Dels för en koll att man verkligen har kommit med i en kurs. Kanske främst för att se vilka andra medlemmar som är med i en viss kurs. För våra handledare är det ett bra hjälpmedel när de vill kontakta sina kursdeltagare.

  Gör bara så här! Först loggar du in, gå till menyn Kurspogram. Klicka därefter, i vänstermenyn på Deltagarlista. Varje kolumn är sorterbar A-Ö. Eller tvärtom. Eller varför inte använda sökfunktionen. Skriv till exempel in ditt namn så ser du vilka cirklar du har anmält dig till.

  Hits :  68

Kurser i samarbete med