Föreningens distanskurser ges via webben och innebär flexibilitet i tid och rum. Passar dig som vill studera hemifrån och på andra tider än schemalagd kurstid på vardagar. Kurser på distans är inget nytt för oss. Sedan föreningen bildades har vi haft en återkommande kurs som kombinerar distansundervisning med studiebesök. Grundad av vår medlem och pionjär inom distansundervisning, Sig-Britt Råberg. På den tiden var det FirstClass som gällde. Välkänt inom studieförbunden.

Våra distanskurser är utformade på olika sätt, utifrån handledarens upplägg. Som pedagogisk plattform använder vi oss av Workplace Advance. En betaltjänst utvecklad av Meta Inc. Användargränssnittet påminner om Facebook, men här upphör likheten. Workplace är utvecklat för större organisationer och företag.

Du kan använda valfri enhet som dator, surfplatta eller smart mobil för att delta i kursen. Kursmaterial kan vara digitalt eller så kan fysiskt material behövas som en bok, en kamera (mobilkamera) eller en app installerad i din mobila enhet. Exakt vad du behöver framgår i beskrivningen av respektive kurs. En förutsättning är dock att du har inloggningsuppgifter till föreningens Workplace.

 

I Workplace finns en speciell enhet avsedd för utbildning
Här finns videokonferenser för upp till 50 medlemmar, chatt, live-video och obegränsat med inlägg och kommentarer. Dessutom finns även möjlighet till kunskapstest. Vad och hur verktygen skall användas avgör handledaren i samråd med kursdeltagarna.

Sedan början av mars 2020 använder vår förening Workplace som kommunikationsnav och plattform för våra distanskurser.

Kort videosekvens som beskriver utbildningsmodulen klicka här >>