Logga in  \/ 
x
x
Medlemsanmälan
x
ITSeniorerna i Göteborg
I Besvärliga tider
En IT-Förening som verkligen tar IT på allvar. Med modern teknik lämnar vi inte medlemmarna i sticket
"Jag och min man håller strikt på rekommendationer om social distansering. Nästan varje dag tar vi stärkande promenader. Bio och teater får vi avstå från. Men inte min mobiltelefon. Jag tänker vinna sommarens fototävling"
ITSeniorerna i Göteorg
Office365 Enterprise
Hela Officepaketet som medlemsförmån
Äntligen kunde jag avinstallera mitt gamla Officepaket. Själklart har jag nappat på föreningens erbjudande. Gratis Office365 som molntjänst. Alltid uppdaterat. Inte nog med det! Hela 1Tb lagringsutrymme. De du!
ITSeniorerna i Göteborg
Apple produkter
En grupp för oss Applefans finns på föreningens Workplace.
Vilket tur jag har! I gruppen Apple produkter finns duktiga medlemmar som verkligen kan hjälpa mej med problem som dyker upp. Lite chatt med proffsen löste mitt problem.
ITSeniorerna i Göteborg
Sommartävling
Ta en bild med din mobil eller digitalkamera. Ladda upp i gruppen "Fototävling 2020" på Workplace
Vinst: SEK 1000.-
Nu gäller det! Dags att plocka fram systemkameran. Ut och fota! Kanske min nya smarta mobil räcker gott. I alla fall skall jag vinna.
ITSeniorerna i Göteorg
Workplace Advance
En digital träffpunkt för kommunikation, support, kurser, videosamtal och mycket mer
"Tack för att vi medlemmar har en digital mötesplats. I min egna hemliga grupp finns några gamla vänner som jag chattar med nästan dagligen"
Slider

Senast publicerade artiklar i vår förening

Medlemsinformation

söndag, 05 juli 2020 05:17

5G är den femte generationens mobilsystem och en uppföljare till 4G-nätet. 5G kommer skapa nya möjligheter för hur vi använder mobilnätet och det är även en förutsättning för kommande IoT-teknik...

Medlemsinformation

lördag, 13 juni 2020 13:12

  Spårningsskydd Spårare används på webbplatser för att samla in data om hur du surfar. Spårare samlar in data om hur du använder en webbplats, till exempel vilket innehåll du klickar på. De...

Medlemsinformation

tisdag, 09 juni 2020 05:32

 I tid som denna, med social distans och restriktioner, finns möjligheter till samarbete i digitala nätverk. Flera föreningar upplever svårigheter till kommunikation medlemmar emellan. En plats för...

Medlemsinformation

lördag, 06 juni 2020 16:51

Google Currents. Ett sätt att mötas För den organisation/förening som har ett Google Suite kontoCurrents blir tillgängligt för allmänheten den 6 juli 2020. För användare av Google+ uppgraderas...

Vår förening köper in hjärtstartare (defibrillator). Och HLR (Hjärt-Lung-Räddning) för våra handledare.

Den 6:e februari är det utbildning i HLR för handledarna. Instruktör är intensivsjuksköterskan Lullan Backman från Heartex Första hjälpen AB. Därefter kommer en hjärtstartare (defillbrilator) att finnas i datasalen. En trygghet för oss medlemmar. Övervägande delen av oss är ju äldre.

I våra olika aktiviteter på Nordengården rör sig ett drygt hundratal medlemmar varje månad. Visst borde vi tänkt på hjärtstartare för länge sedan. Förvisso är det ju så att utvecklingen av hjärtstartare har accelererat de senaste åren. Nu till överkomliga priser.

Vad är en hjärtstartare?
En hjärtstartare är en apparat som genom en elektrisk stöt hjälper ett stillastående hjärta att starta igen. Hjärtstartaren ger tydliga röstinstruktioner på svenska om vad som ska göras och när det ska göras.

Till skillnad från den utrustning som finns på sjukhus, kräver dagens moderna hjärtstartare inte att man är medicinskt kunnig för att hantera den. Vem som helst, oavsett ålder, utbildning eller tidigare erfarenhet kan rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp. Däremot anser vi att våra handledare skall genomgår en HLR-utbildning. Som extra trygghet.

Kan man göra fel?
I praktiken är det omöjligt att använda apparaten fel. Genom att följa de röstinstruktioner som ges guidas man igenom hela förloppet. Skulle man ha svårt att höra vad hjärtstartaren säger finns det även instruktioner i form av text och bild på hjärtstartaren. Skulle hjärtstartaren kopplas på en person som inte drabbats av ett hjärtstopp går det inte att leverera en stöt. Med andra ord: det går inte att göra fel.

Varför ska vi ha en hjärtstartare?
Varje år drabbas cirka 10.000 personer av hjärtstopp utanför sjukhus. Av dessa överlever endast cirka 7%. Enda sättet för att få igång ett hjärta som drabbats av hjärtstopp är hjärt-lungräddning tillsammans med en hjärtstartare. Forskning visar att tiden är helt avgörande för personens överlevnad då chansen till överlevnad minskar med 10% för varje minut som går utan påbörjad hjärt- lungräddning.

"Till vildingarnas land" på väg till Apple TV Plus
Enligt Deadline har Apple tecknat ett flerårigt avtal med Maurice Sendak Foundation om produktion av barnprogram till Apple TV Plus.
Läs vidare...
Här hittar du gratis bakgrundsljud som hjälper dig att sova
Många har svårt att slå sig till ro när det är ljust dygnet runt. Ett riskfritt sömnmedel kan vara att slå på lite lugnande bakgrundsljud.
Läs vidare...
Allt längre leveranstider för Imac tyder på snar uppgradering
Medan 21,5-tumsmodellen av Imac finns i lager tar det nu 8-9 veckor innan Apple kan skicka vissa konfigurationer av 27-tumsmodellen.
Läs vidare...
Apple lägger ner Android-versionen av populär väder-app
Dark Sky har köpts upp av Apple, som lägger ner Android-versionen och släcker det api som bland annat har använts av Carrot Weather.
Läs vidare...
Nya bilder jämför Iphone 12 med andra modeller
Årets modeller av Iphone tros få stöd för 5g, wifi 6, förbättrade kameror och släppas i nya storlekar. Här samlar vi alla rykten om Iphone 12.
Läs vidare...
Reddit lovar att sluta snoka på IOS-användare
I nästa uppdatering av Reddit-appen har koden som håller koll på vad som finns i urklippet plockats bort.
Läs vidare...
Apple ansöker om patent på tangentbord av glas
De nya tangenterna syns bättre och det finns ingen risk att märkningen försvinner med tiden.
Läs vidare...
Här ser du vilka utländska filmer som innehåller svenska repliker
Gillar du att titta på film? Är du nyfiken på vilken bild de visar av oss svenskar? Här är sajten som avslöjar svenska repliker i utländska filmer
Läs vidare...
Tips: Här hämtar du läckra rymdbilder – helt gratis
På jakt efter en ny bakgrundsbild till Zoom eller skrivbordet? Här är sajten som låter dig hämta bilder från rymden utan kostnad.
Läs vidare...
Här söker du flygbiljetterna som går att omboka
Känns det fortfarande riskabelt att boka en utlandsresa? Lösningen kan vara ombokningsbara biljetter. Här är tre sajterna som jämför priset.
Läs vidare...
Tips: Pressa priset på bredband med fem smarta sajter
Det finns mycket pengar att spara på att välja rätt bredbandsoperatör. Här är fem tjänster som hjälper dig att hitta det bästa alternativet för dig.
Läs vidare...
Toyota startar bildelningtjänst
Tekniknytt.se Okategoriserade 2020-06-24 09:34
Toyota startar bildelningtjänst
Toyota lanserar bildelningstjänsten Kinto Share där man genom deras app enkelt kan boka bil när... Inlägget Toyota startar bildelningtjänst dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Nyheter i kommande iOS 14
Apple presenterade iOS 14 på WWDC. Funktionerna kommer släppas för allmänheten i höst. Se ett axplock av utseendet och nya funktionerna i videon. Inlägget Nyheter i kommande iOS 14 dök...
Läs vidare...
Apple börjar med egna chip i  Mac
Apple har länge haft sina egna chip i exempelvis iPhone och iPad. Men i mac-datorerna har det suttit chip från Intel sedan många år tillbaka. Under WWDC meddelade Apple att...
Läs vidare...
Användningen av dejtingappar ökar
Tekniknytt.se Okategoriserade 2020-06-23 07:41
Användningen av dejtingappar ökar
Dejtingappar och dejtingsidor har generellt ökat. Speciellt nu under coronapandemin då man inte kunnat träffats... Inlägget Användningen av dejtingappar ökar dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Smarta tipset som konverterar Iphone-bilder till Windows
Vill du använda bilderna från en Iphone i din Windows-dator? Här är sajten som löser problemet på nolltid.
Läs vidare...
Nya Playstation 5 presenterad
Tekniknytt.se Teknikprylar 2020-06-12 06:37
Nya Playstation 5 presenterad
Under ett event som Sony höll presenterades nya Playstation 5. Enheten kommer i två olika... Inlägget Nya Playstation 5 presenterad dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Varför mobila сasinon är en lovande 5G-marknad
Innovativ teknik påverkar märkbart spelbranschens landskap. Numera kan antalet spelwebbplatsers mobilanvändare i Sverige redan konkurrera... Inlägget Varför mobila сasinon är en lovande 5G-marknad dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Sponsorer till ITSeniorerna
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

ITSeniorerna i Göteborg. Mobil: 0705-206 809

Marklandsgatan 49  414 77 GÖTEBORG