Microsoft 365 Business är ett abonnemang på en programsuite. Alla applikationer, förutom Skype, används med din webbläsare som gränssnitt. Du kan även ladda ner och installera programvaran i din dator. Appen Outlook använder ditt inloggningsnamn (ex. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) som e-post.

En molntjänst med möjlighet till installation i din dator. Max 4 datorer med samma inloggning innebär flera fördelar.  Du når dina dokument och andra filer från i princip vilken uppkopplad enhet som helst. Förutsatt att det finns en webbläsare typ Microsoft Edge, Google Chrome, Safari eller liknande installerat.

Hantera Microsoft 365 fordrar stort datorkunnande och förståelse vad det innebär med hantering datafiler, mappar, molnlagring, tvåstegsautentisering, återställande av lösenord samt skicklighet i hantering av den egna webbläsaren.

1.  Efter att du har fått inloggningsuppgifter till ditt Microsoft 365-abonnemang klickar du på länken. Eller kopierar och lägger in i din webbläsares adressfält

https://www.office.com
Eller: https://portal.office.com

2.  Då kommer en webbsida upp med inloggningsuppgifter. Du loggar då in i vad vi kallar för "portal"


3.  Efter att klickat på knappen logga in ser det ut så här. Skriv in ditt användarnamn ex. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

4.  Efter inloggning kommer du till din startsida. Här finner du de olika apparna typ Excel Word mm. Ta dig tid och gå igenom de olika apparna. Tänk på!! Vid klick på en app öppnas en ny flik i din webbläsare. Det gäller att hålla ordning på de olika flikarna.

Glöm nu det gamla tänket!! Att ladda ner och installera i din dator. Tänk NYTT! Det är genom din webbläsare du når och arbetar med dina applikationer.

 


Tvåstegsverifiering

Sedan en tid tillbaks kräver Microsoft att ditt abonnemang skyddas genom två steg. E-post och mobiltelefon. Efter du har klarat av denna process blir det enklare för dig att logga in. Processen vid "glömt lösenord" hanteras på ett enklare sätt.

En kort videosekvens beskriver hur tvåstegsverifiering går till. Klicka här >>


Glömt lösenord
En van datoranvändare glömmer inte sina lösenord. Skulle olyckan vara framme gör bara så här:

  • Gå till portalen. Se ovan
  • Klicka på logga in
  • Klicka sedan på "Glömt lösenord" och följ instruktionerna