För två år sedan gick jag i pension. Som present fick jag av min äldsta dotter ett medlemskap i ITSeniorerna i Göteborg (fd. GMSeniorNet). I mitt arbeta hade jag under flera år kommit i kontakt med datorer. Främst journalföring och journalanteckningar. Facebook och sånt var det bara något det pratades om. I alla fall inget som intresserade mej. Min första kurs hos ITSeniorerna var en grundkurs i datorkunskap. Kursen gav mej mersmak och jag köpte min första egna dator. En LapTop av märket HP. Hjälp med att välja, och goda råd fick jag hos fredagssupporten i föreningen. Vid mina första stapplande datorsteg hade jag hela tiden hjälp av föreningens handledare.

Jag tog mej tid att gå på varje månadsmöte. Det gav mej impulser och nya infallsvinklar i denna fantastiska värld. Här träffade jag även medmänniskor med samma dåliga datorkunskaper som jag själv.

Det var en spännande värld som öppnade sig för mej. Plötsligt hade jag tillgång till all världens nyheter. Intresset tilltog och jag gick några fler kurser i föreningens regi. Jag lärde mej att hantera min smarta mobiltelefon. Tidigare använt för enbart telefonsamtal. Jag började förstå det där med appar. Laddade ner en app så jag kunde ringa gratis till min son i USA. Mina barnbarn kunde jag följa på Instagram och Facebook. Mitt liv hade fått ett annat socialt värde och innebörd.

I våras nappade jag på ett medlemserbjudande om Office365 som molnettjänst. Det tog tid innan jag fattade det där med "molnet". Nu har jag alla mina bilder och dokument lagrade i mitt Officepaket. I molnet. Tänk! Jag kan nå mina bilder som jag tar med min mobilkamera både från min dator och min mobil. Tack vare molnet och mitt abonnemang av Office365. Det sägs att jag har 1 terabytes utrymme i molnet. I fredagssupporten säger dom att det är ungefär tre gånger så mycket utrymme som i min dator.

Jag skall se om jag kan steget att själv bli handledare i föreningen. Kanske börja som medhjälpare. Visst är det så att jag vill hjälpa andra att ta steget till denna fantastiska värld av datorer, internet och smarta mobiler. Att känna lyckan att själv klara av bankärenden, deklarera, ta del av nyheter, träffa nya och gamla vänner genom Facebook. Och mycket annat.

Tack alla handledare i ITSeniorerna för ert stora tålamod. Och vilja att dela med er av era kunskaper. Tack alla trevliga medlemmar som skänker mej så mycket glädje. Både på kurser och månadsmöten.